Wakpol S.A - Flaki, flaczki

Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne

Przepisy

Tutaj znajdują się przepisy na przyrządzenie flaczków na różne, niejednokrotnie egzotyczne sposoby. Jako podstawę proponujemy oczyszczone, gotowane i pocięte flaki wołowe Wakpol. Zawsze gdy nie starczy czasu lub ochoty na kulinarne eksperymenty prosimy dokonać wyboru z naszej oferty dań gotowych.


Flaczki a la kruszki (krezki)

Flaki gotować do miękkości z cebulą. Osobno ugotować w małej ilości wody oczyszczone i pokrojone w paseczki warzywa. Przyrządzić pulpety: kaszkę krakowską opłukać, zalać zimną wodą, ugotować na gęsto (rozkleić).

Flaki po tyrolsku

Dwie cebule obrać i pokroić w ćwiartki, a jedną posiekać. Nóżki zalać wodą, dodać cebule w ćwiartkach, posiekany czosnek, liście laurowe, pietruszkę i pieprz. Gotować do miękkości.

Flaki po indonezyjsku

Czosnek zgnieść i utrzeć z solą i kolendrą. Pastę dokładnie wetrzeć w pokrojone flaki. Odstawić je na pół godziny. W woku rozgrzać olej i smażyć flaki mieszając, aż będą chrupiące i zrumienione.

Flaczki po tulońsku

Flaki włożyć do rondla, zalać rosołem i gotować do miękkości. Odparowany płyn uzupełnić wodą. Miękkie flaki wyjąć (wywar pozostawić) i przestudzić. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w plasterki.

Flaki po brytyjsku

Pory pokroić w krążki, cebule obrać i pokroić w ćwierćplasterki. Flaki pokrojone w paski ugotować do miękkości. Do dużego garnka wlać bulion i wino, dodać flaki i gotować pod przykryciem na małym ogniu przez kwadrans.

Flaczki po lwowsku

Włoszczyznę umyć, opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn i podsmażyć na 1 łyżce masła. Kapustę umyć i pokroić w szerokie paski. W 3 szklankach wody ugotować włoszczyznę i kości. Kości wyjąć.

1 2 3 4