Wakpol S.A - Flaki, flaczki

Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne Wakpol S.A. - Flaki, flaczki / wyroby garmażeryjne

Flaki po indonezyjsku

Składniki:

  • 0,5 kg flaków wołowych
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki zmielonej kolendry
  • pół łyżeczki soli
  • 5 łyżek oleju arachidowego lub kukurydzianego
  • łyżka słodkiego sosu sojowego

Przygotowanie:

  • Czosnek zgnieść i utrzeć z solą i kolendrą. Pastę dokładnie wetrzeć w pokrojone flaki. Odstawić je na pół godziny. W woku rozgrzać olej i smażyć flaki mieszając, aż będą chrupiące i zrumienione. Polać sosem sojowym i jeszcze chwilę smażyć.

Podawanie:

  • Na gorąco lub o temperaturze pokojowej, jako dodatek do innych dań.

 

«  wróć do przepisów